Poppenkasttheater Pierewaai | Stadstheater Emmen

datum: woensdag 28 juni 2017

Dit evenement is al voorbij. ×
Poppenkasttheater Pierewaai | Stadstheater Emmen

Amsterdams poppenduo verhuist naar Emmen
Het bekende poppenduo Jan Klaassen en Katrijn, verhuist naar het Stadstheater in Emmen. Met ingang van maart 2017 verruilen zij hun Amsterdamse huis in de Jordaan voor een betaalbare woning in het steeds mooier wordende Emmen. Poppenspeler Klaas-Herman Duursema (27) van theater Pierewaai bemiddelt de twee tijdens hun inburgering en voorziet de Emmenaar van een flinke portie volksvermaak.

In 2014 volgde hij de Jan Klaassen Academie bij ervaren poppenspeler Wim Kerkhove en leerde hij de basisprincipes van het oeroude maar nog steeds actuele Jan Klaassenspel kennen. Naast zijn werk als poppenspeler heeft hij een baan als docent aan de Stenden Hogeschool in Leeuwarden en volgt hij momenteel de Masteropleiding Kunsteducatie in Groningen. Ook deze opleiding wijdt hij voor een groot deel aan de ontwikkeling van de Jan Klaassentraditie door hier onderzoek naar te doen.
In het Stadstheater zijn vier voorstellingen in het programma opgenomen. Elke voorstelling zal drie keer gespeeld worden. De voorstellingen vinden plaats op woensdag 29 maart, 26 april, 7 juni en 28 juni. De voorstellingen gaan altijd van start om 14:00, 15:00 en 16:00. Het stadstheater opent om 13.30 uur haar deuren.

bron: https://www.facebook.com/events/1865246320431780/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Emmer-Compascuum | 112 alarmeringen Emmer-Compascuum | Goedkoop Tanken in Emmer-Compascuum | Supermarkten in Emmer-Compascuum | Weerbericht Emmer-Compascuum