Inspiratiesessie Wild | Bidfood Emmen en Hengelo

datum: maandag 18 september 2017

Dit evenement is al voorbij. ×
Inspiratiesessie Wild | Bidfood Emmen en Hengelo

Jaarlijks wachten veel liefhebbers vol ongeduld op de start van het wildseizoen. Niet gek, want wild leent zich perfect voor spectaculaire en extra feestelijke gerechten. Onze partner en specialist in wild en gevogelte W&G Brinkhorst laat zien hoe je met wild een extra dimensie geeft aan jouw menu.
VAN BOS TOT BORD
Tijdens deze interactieve sessie richten we ons vooral op klein vederwild, zoals de houtduif en de wilde eend: producten die om een zorgvuldige bereiding vragen. De jager, poelier en onze culinair adviseur vertellen je alles over de jacht, het schoonmaken en het bereiden van het kleine wild. Die theorie brengen we vervolgens in praktijk, waarbij er volop tips en adviezen worden gegeven over bereidingswijzen, combinaties en presentatie.
WILDSEIZOEN
Gedurende het hele jaar kun je verschillende soorten vers wild serveren. Toch bestaat er een vastgesteld wildseizoen, van 15 oktober tot en met 31 december, wanneer de jacht op de meest bejaagbare soorten wild geopend is. Het wildseizoen is één van de belangrijkste culinaire seizoenen in Nederland. Met de uiteenlopende smaken van verschillende stukken wild blijf je verrassen en voeg je een extra dimensie toe aan jouw menukaart.

bron: https://www.facebook.com/events/812486862253316/
2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Emmer-Compascuum | 112 alarmeringen Emmer-Compascuum | Goedkoop Tanken in Emmer-Compascuum | Supermarkten in Emmer-Compascuum | Weerbericht Emmer-Compascuum